Merus

(Senior) technician Preclinical - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 15-08-2017 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Utrecht Niveau -
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband -
Uren 40 Salaris -

 

Merus is een toonaangevend Nederlands biotech bedrijf met het hoofdkantoor in Utrecht en een vestiging in de Verenigde Staten. Merus heeft een solide basis middels een notering aan de NASDAQ en samenwerkingen met verschillende grote internationale partners. Merus heeft een uniek platform ontwikkeld voor het ontdekken van nieuwe medicijnen op basis van zogenaamde ‘bispecifieke antistoffen’ (Biclonics®). Verschillende van deze experimentele geneesmiddelen worden nu reeds getest in patienten .

De rol

Merus is op zoek naar een (Senior) Technician die deel uit gaat maken van het team dat werkt aan het ontwikkelen en karakteriseren van innovatieve bispecifieke antistoffen. Deze bispecifieke antistoffen activeren het immuunsysteem met als doel de tumorcellen te vernietigen. Merus maakt gebruik van de modernste technieken en cellulaire assays om deze antistoffen te ontwikkelen. Een degelijke kennis van cellulaire assays met immuuncellen is vereist om in deze functie succesvol te zijn.

Kernwoorden voor deze functie zijn: multi-colour FACS, immunologische- en cellulaire assays

Als (Senior) Technician ben je verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van je eigen in vitro experimenten, het analyseren van de data en het rapporteren van de resultaten. Het team waarin je gaat werken bestaat uit scientists en technicians met een uitgebreide expertise op het gebied van therapeutische antistoffen.

Onze ideale kandidaat bezit over de volgende eigenschappen

Een afgeronde HLO (of soortgelijke) opleiding

Aantoonbaar expertise in de immunologie

Bij voorkeur 3+ jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie

Sterke communicatieve vaardigheden

Gestructureerde werkwijze

Wij bieden

Een werkomgeving met gedreven collega’s in een internationaal en getalenteerd team. De werkzaamheden vinden plaats in de Life Science Incubator op het Utrecht Science Park.

Bij Merus krijg je de mogelijkheid om door te groeien en je carriere verder uit te bouwen. Daarnaast hebben we een zeer goede pensioenregeling, een bonusregeling, 30 vakantiedagen (gebaseerd op een full time aanstelling) en organiseren we meerdere sociale activiteiten per jaar.

Ben je geïnteresseerd, solliciteer dan via de knop onderaan of stuur een e-mail met je solliciatie o.v.v. de functie naar vacancies@merus.nl.

Informatie over Merus is vindbaar via via www.merus.nl.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Biotechnologie
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Daniel Logtenberg

Vestigingsplaats

Solliciteer